Wat zijn Coloured Glasses?

Elke ontmoeting in ons leven heeft een invloed op wie wij worden en hoe wij de wereld zien. Sommige ontmoetingen zouden een grotere invloed op ons kunnen hebben dan andere, maar in ieder geval zijn wij niet precies dezelfde persoon na deze ontmoeting. Het "Coloured Glasses"-programma gebruikt een bril als analogie voor dit: wij dragen allen een bril die beïnvloedt hoe wij de wereld zien. Naarmate wij ouder worden, wordt onze bril constant beïnvloed door de ervaringen die wij in ons dagelijks leven hebben. Deze ontmoetingen zullen dan diverse indrukken van verschillende grootte en kleuren (vlekken, patronen, enz.) op onze bril achterlaten.

"Coloured Glasses" wordt gepresenteerd in de vorm van een workshop en is volledig gratis. Het doel is om jongeren in staat te stellen hun eigen houding en tolerantie ten opzichte van andere culturen te onderzoeken.

We richten ons op scholieren, jeugdclubs en andere relevante organisaties. Het ontwerp van de workshop is flexibel om aan te passen aan verschillende leeftijdsgroepen, tijdsbeperkingen en specifieke behoeften van de deelnemers. Ze zijn levendig en betrekken deelnemers bij simulaties en rollenspellen waarmee ze bepaalde aspecten van interculturele interactie kunnen ervaren.


De simulaties worden gevolgd door groepsdiscussies waarin ze hun gevoelens en moeilijkheden tijdens de oefeningen kunnen uiten en deze relateren aan culturele theorieën die door de facilitator zijn geïntroduceerd. Dit soort leren wordt ervaringsleren genoemd, omdat de deelnemers de kans hebben om actief betrokken te zijn bij hun eigen leerproces en het dan te relateren aan de theorieën die aan de deelnemers worden gepresenteerd.


Nieuws